tiistai 19. huhtikuuta 2011

Rakkauden herättäjä

Kirjoittelen toista ohjettani. Ohjeeni aikaisemmin julkaistu Facebookissa. Mikä on tämän "rakkauden herättäjä"-ohjeen syntymän takana. Tarina alkaa seuraavasti. Eräänä päivänä lueskelin pelargonioista ja kuin salama kirkaalta taivaalta päähäni pälkähti ajatus, että kirjoitan googleen sanahaut "Pelargonium as food ja Pelargonium as medicine". Tietoa todellakin ilmestyi silmieni eteen luettavaksi. Tämä tieto sain minut innostuneesti kehittämään reseptin ihanasta lemmen värisestä nektaariinista. Rakkaus on suurin kaikista. Rakasta itseäsi niinkuin rakastan lähimmäistäsi.   

Pelargonioiden sanotaan olevan antibakteerisia ja -fungaalisia ominaisuudeltaan. Lisäksi sillä on immunijärjestelmää tukeva vaikutus. Vaikutukseltaan inteferoninen. (Interferoni on proteiini, jota virustartunnan uhriksi joutuneet solut ja jotkut lyfosyytit levittävät ympärilleen. Interferonit edistävät syöjäsolujen ja T-imusolujen toimintaa, sekä estävät syöpäsolujen ja virusten lisääntymistä).

Rakkauden herättäjä
(Annoskoko yhdelle)

1/4 dl lähdevettä
1/4 dl raaka agave-nektaria
10 kpl ruusupelargonian kukkien terälehtiä
1/4 dl vastapuristettua limemehua
1/4 dl mansikoita.

Laita ainekset tehosekoittimeen ja tarjoile kylmän lähdeveden kera. Voit nauttia ihanasta juomasta treiffeillä tai rakkaan henkilön kanssa. Tämän juoman uskotaan olevan rakkauden herättäjä.

Mielestäni maku kuvastaa rakkauden ensiaskelia, herkyyttä ottaa oikea askel rakkauden tiellä.

Lempeää hetkeä rakkaudessa.

Rakkaudella

Ari Vihertuuli

Ei kommentteja: