perjantai 22. huhtikuuta 2011

Lempeä pehmeys

Lempeää pehmeyttä keväisiin päiviin. Tarinani tämän reseptin syntymiseen alkoi eräänä maanantaina ennen pääsiäistä. Maanataina olin käynyt rakkaan ihmisen luona kyläilemässä, jonka jälkeen kävin vegekaupassa, ihanan pieni putiikki Porthaninkadulla Turussa, josta mukaani päätyi luomulaatuinen kylmäpuristettu palmuöljy. Tiistaina  astelin Turun torilla ja mieleni teki ostaa papaijaa (luomu papaijaa on vaiketa löytää Turusta). Lopulta tein ostopäätöksen ja kassiini päätyi kolme isoa kaunista papaijaa kahdella eurolla, vaikkaan papaijat eivät olleet luomua. Samalla reissulla kassiini päätyi romainesalaattia.

Tänään tein alla olevan reseptin aamun tapahtumarikkaiden tapahtumien jälkeen tuomaan lempeyttä päivään.

Lempeä pehmeys
(Annoskoko kahdelle)

1 papaija
10 kpl papaijan siemeniä
1 rkl kylmäpuristettua luomupalmuöljyä
2 rkl lucumajauhetta
2 rkl luomukookoshiutaleita
1/2 luomuomena
4 kpl romainesalaatin lehteä
1/2 dl vettä


Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Ota suurin osa papaijan siemenistä pois. Muutaman voi laittaa antamaan makua. Siemenet voi kuivattaa ja käyttää mausteena myöhemmin pippurin tavoin. Kaada annos lautaselle ja tarjoile banaanisuikaleiden kanssa.

 

Maultaan lempeä pehmeys oli miellyttävän pehmeän täyttävän toffeemaista. Odotan innolla päädyttekö samaan lopputulokseen. Yksi ihminen on maistanut tämän ja ihastunut kovasti tähän makuun. 

Huom: Varmista, että käyttämäsi papaija on syöntikypsä. Kovaa raakaa papaijaa ei suositella raskaina oleville, koska se voi lisätä keskenmenon mahdollisuutta. Myöskään papaijan siemeniä ei raskaana olevan tule käyttää paljoakaan, ainoastaan maustekäytössä hyvin pieniä määriä. Siemenet voi jättää myös ohjeesta pois.

Lempeätä hetkeä rakkauden täytteiseen päivään.

Rakkaudella

Ari Vihertuuli

Ei kommentteja: