torstai 21. huhtikuuta 2011

Aamun elinvoima

Elämä on usein valintoja, polun haaroja, joista pitää valita oikea polku. Oiken polun valitseminen ei aina ole helppoa. Jokainen valinta hetkessä vie sitä suuntaa kohti mihin menemme. Onnellisena voi elää nukkekodissakin. Nukkekodin rakennelmat vaan tahtovat sortua ajastaan. Ihmistä kuvataan usein seksuaalisesti, onko ilman seksuaalisuutta omavaa ihmistä, seksuaalisuus ei tarkoita seksiä vaan elinvoimaa, sisäistä elinvoimaa. Seksuaalisuus kumpuuaa meistä jokaisesta sisältä. Seksuaalisuuteen vaikuttaa ravinto, saammeko riittävästi ravintoaineita ja mikä on ravinnon laatu, veden laadusta puhumattakaan. Seksuaalisuus on osa lisääntymistä. Lisääntymistarvetta voidaan myös ohjata toiseen suuntaan kanavoimalla elinvoimaan mm. harrastusten pariin.


Aamun elinvoima
(Annoskoko yhdelle)

1/2 dl chian siemeniä
1luomu mango
1 rkl luomu sahapalmumarjajauhetta
2 rkl luomu raaka carobjauhetta

Aluksi laita chian siemenet illalla likoamaan seuraavaa päivää varten. Itse käytän 1 - 1,5 dl vettä ohjeen mukaiseen määrän. Kaada chian siemenet nesteineen tehosekoittimeen ja lisää muut aineet sekaan. Tarvittaessa lisää vettä.  Kaada seos tehosekittimesta syvälle lautaselle ja laita keskelle 1 rkl hirssihapatetta (hirssijogurtti).


Maultaan tämä aamun elinvoima on mielenkiintoinen. Ensimmäiseksi makunystyröihin tuli suolaisen ja viinimäisen maun yhdistelmä. 

Hirssihapate

250 grammaa hirssiä
1 maitohappobakteerikapseli

Hirssihapatteen valmistus on yksinkertaista ja helppoa. Itse huuhtelen ensimmäiseksi hirssit useaan otteeseen kylmässä vedessä, jonka jälkeen laitan ne likoamaan yön yli ja huuhtelen taas huolellisesti. ja valutan siivilän lävitse ja annan hetken kuivahtaa. Tämän vaiheen jälkeen laitan hirssit tehosekoittimeen ja lisään vettä juuri sen verran kunnes seoksesta tulee puuromainen ja lisään kapselista maitohappobakteerijauheen sekaan. Kaadan seoksen puhtaaseen lasipurkkiin. Itse annan seoksen seistä pimeässä ja lämpimässä paikassa (35 C) vuorokauden ja siirrän lasipurkin jääkaappiin. Tuote on valmis käytettävissä seuraavana päivänä. Tuoksun pitää olla happaman raikas. Hapatuksen yhteydessä voi mahdollisesti muodostua toimivaa kobalamiinia riippuen maitohappobakteerikannasta.

Sahapalmun marjoja (Serenoa repens) ovat Seminiole-intiaanit käyttäneet lemmenostattajina. Sahapalmun marjojen sanotaan nostattavan mieskuntoa ja  lisäävän naisilla seksuaalista halukkuttaa sekä edistää heldelmöittymistä. Vaikutuksen saamiseksi sahapalmun marjoja tulisi käyttää 10 - 14 päivän ajan. Vaikutusta voidaan tehostaa käyttämällä amerikan haaremiyrttiä (Turnera diffusa) sahapalmun marjan kanssa. Tehoa ei voida taata 100 % prosentin mahdollisuudella, lisää kuitenkin todennäköisyyden mahdollisuutta hedelmöittymiselle. Sahapalmun sanotaan myös olevan vaikutukseltaan anabolinen.

Varoitus: Sahapalmua ei tule käyttää säännöllisesti tai paljon hormoonallisten ehkäisyvälineiden käytön aikana (E-pillerit ym), eikä hormoonallista syöpää sairastavien, eikä krooniseen eturauhastulehduksen aikana, eikä raskauden ja imetyksen aikana.



Ihanaa elinvoimaista hetkeä kaikille.

Rakkaudella
Ari Vihertuuli

Ei kommentteja: