torstai 21. huhtikuuta 2011

Hmm-salaatti

Istusekelen tässä tietokoneen ruudun edessä ja kirjoitellen teille tarinaa reseptistä. Reseptin innostuin kehittelemään 21.4 illalla tultuani energiahoitopiiristä. Aikaisemmin päivällä olin kaverilla koroistenkadun varrella, jossa myös kiva kahvila lähistöllä, toivottavasti kahvilastakin saisi jotain raakaravinnon kakkuja tai herkkuja lähitulevaisuudessa. Kahvila on nimeltää Kahvila Koroinen. Paikka sijaitsee aurajoen rannalla turussa, kesällä todella kaunis paikka. Lopullinen nimi salaatille kehittyi nyt tänä aamuna chatissa facebookissa ihanan ihmisen välityksellä, jolla on ikävä valmistamiani raakaravinnon aterioita.

Hmm-salaatti
(annoskoko yhdelle tai kahdelle)

1 dl wakame merilevä suikaleita
3 kpl kotimaista pilkottua herkkusientä
2 dl pilkottua luomuparsakaalia
1/4 dl pilkottua suomalaista vihersipulia
1/2 dl idätettyä luomutattaria
1 tl jauhettua luomu mustapippuria
2 tl luomu currya
1/2 tl jauhettua luomukorianteria
1/4 tl jauhettu luomu chiliä
3 rkl luomu oliiviöljyä (kylmäpuristettu)

Ensiksi on laitettava likoamaan wakame-merileväsuikaleet veteen 15 minuutiksi. Pilko sillä välin herkusienet, parsakaalin ja vihersipulin juurineen astiaan. Valuta vesi pois wakame-merilevästä ja sekoita ainesten kanssa kulhoon. Annos on valmis nautittavaksi. Vaikkakin annos näyttää epämääräiseltä seokselta, maku on kuitenkin nautinollisen kutkuttavaa mielestäni. 


Pieni tietoisku tattarin idättämisestä. Tattarin idätän seuraavasti: laitan tattarit likoamaan yöksi veteen ja aamulla huuhtelen perusteellisesti, ja annan valua niiden muutaman tunnin siivilässä kuivahtamassa. Laitan tattarit sen jälkeen kannelliseen astiaan ja jääkaappiin itämään. Tällöin voin idättää isomman määrän kerralla tattaria useamman päivän tarpeisiin. 

Ihanaa hetkeä salaatin parissa.

Rakkaudella
Ari Vihertuuli

Ei kommentteja: