torstai 28. huhtikuuta 2011

Muistinpalauttaja

Niin vienosti hymyilevä siro pieni olento, jota keijukaiseksi kutsuttiin. Päästäkseen tarinan alkuun on tarina aloitettava alusta hyvät kuulijat. Kuuntele korvat höröllä tarkkaavaisesti mitä tarina tämä tahtoo kertoa. Oletko valmis matkalle tähän satumaailmaan. Jos todella olet valmis, niin voit jatkaa ihastuttavan ja mukaansa tempaavan tarinan kuuntelemista. Siis aloittakaamme tarina todellisesta viisaudesta. 

Olipa kerran kauan sitten siro pieni olento liikkuen keveästi lempeän suolaisen tuulenvireen mukana. Lempeä tuulenvire toi tullessaan muistamattomuuden avaimet, unohduksen syvimmät kuilut aukenivat räjähdellen kipunoina silmissä. Tuulen tarkoitus oli kuljettaa ihmeellisen kaunista pientä olentoa, keijukaista tekoviisaiden keskuuteen.  Keijukaisella oli tapana viedä muisti muilta olennoilta, jotka näkivät hänen siroutensa ja kauneutensa. Nämä vaan sattuivat olemaan tekoviisaita, kirjanoppineita, joilta tämä ihmeellisen kaunis keijukainen imaisi heidän tekoviisausmuistinsa.   

Keijukainen saapui aina lempeinä tuulisina öinä tekoviisaiden keskuuteen. Tuulen mukana tuli suolaisuus. Suolaisuuden mausta tiesi syntymäviisaat uhkaavan vaaran tulevan tekoviisaille. He, jotka olivat nähneet tämän siron ihmeellisen kauniin keijukaisen menettämättä viisausmuistiaan varoittelivat tekoviisaita suuresta muistamattomuudesta, syvistä kuiluista, joita ei viisainkaan voinut kuvitella millaista oli olla muistin syöverin mustuudessa. Tekoviisaat eivät uskoneet tarinaan, ennen kuin oli myöhäistä.   

Todellinen viisausmuisti oli istutettu valkeuden ja pimeyden erottuessa toisistaan. Tämä viisausmuisti on iskostettu jokaiseen soluun muistina luomakunnan ammoisista ajoista lähtien aina tähän hetkeen asti.

Harva vain enään tiesi vasta-aineen viisausmuistin palauttamiseen. Vanhoissa kirjoituksissa oli vaikea selkoista tekstiä. Muinaisajan lengendoista kumpusi sanoma: "Kumpa ihmiskunta ei kääntyisi takaisin polulleen ja eläisi ikuisesti. Ajan alusta oli annettu ihanteellinen ravinto olennoille."  Vaikka aidon viisausmuistin omaavat kertoivat tätä tarinaa ihmisille, he olivat uppoutuneet vajavaisen tiedon syövereihin, sulkien todellisen viisauden, luonnonviisauden pois ja keskittyneet yhteen vajavaiseen tiedon jyväseen. Tätä tieteen jyvästä on pidetty totuutena siitä asti, kun maailma hukkui vajavaiseen perikadon tietoon.  

Tämä vasta-aine, jotka pyhän viisauden omaavat omasivat ja eivät olleet luopuneet siitä aidosta viisausmuististaan. Tämän vuoksi heitä vainottiin milloin mistäkin syystä, vietiin tuomareiden eteen kuuntelmaan tuomiota kansan villitsemisestä ikiaikaisella pyhällä viisaudella, heidät kahlittiin vankilaseinien sisään syytettynä noituudesta. He osasivat parantaa sairaita ilmaiseksi, joihin eivät nämä tekoviisaat pystyneet. Tämä tieto oli pyhässä ikiaikaisessa solumuistitiedossa.



Niin vienosti hymyilevä siro pieni olento, jota keijukaiseksi kutsuttiin osasi myös palauttaa muistin solumuistitiedoista olennon kääntyessä takaisin polulleen ja ottamalla alkuperäinen ravinto käyttöön. Soluviisausmuisti palautui olennon katuessaan tekoviisauttaan ja ottamalla vastaan ikuisen viisauden vastaan puhtaalla sydämellä.
   
Muistinpalauttaja
(Annoskoko kahdelle tai kolmelle)

1 kpl (noin 500 g) luomu jäävuorisalaatti
3 kpl punaisia retiisejä
3 dl silputtua vuohenputkea
5 kpl vihersipulia varsineen
1 dl vihreitä linssinituja
1/2 dl sarviapilanituja
1/2 dl raakoja luomu cashewpähkinöitä
4 rkl hapankaalia
1 tl mustapippuria
1 tl suolatonta luomu currya

Silppua jäävuorisalaatti, retiisi ja vihersipuli kulhoon ja lisää loput aineet. Sekoita loppujen aineiden kanssa keskenään ja tee muistin palauttajan muistikastike.

Muistikastike

0,5 dl chian siemeniä
1 dl pästöroimatonta hapankaalimehua
2 tl bragg-soijakastiketta tai hapatetusta soijasta tehtyä kastiketta
1 dl vettä

Laita chian siemenet likoamaan muutama tunti ennen kastikkeen valmistumista 1,5 desilitraan vettä. Kaada chian siemenet vesineen ja muut aineet tehosekoittimeen. Kaada muistikastike suolaisen keijukaisen päälle.

Syödessäni tätä muistinpalauttajaa muistikastikkeen kanssa nieleeni pulpahti tämä tarina. Makunystyrät tunnistelivat tätä satumaisen ihanaa ateriaa ja sen maku oli sanoinkuvaamattoman pehmeän suolaista. Olotilani jäin keijumaisen kevyeksi nautittun annoksen jälkeen. Johtuikohan se pyhästä viisausmuistista.

Chian siemenet sisältävät välttämättömia rasvahappoja omega-3:sta ja omega-6:sta. Nämä rasvahapot muutavat solukalvot joustavammaksi ja parantavat ravintoaineiden imeytymistä kehoon. Tästä johtuen chia siemenen sanotaan parantavan aivotoimintaa ja näin ollen vaikuttavan muistiin.

Ihanaa muistin virkistämishetkeä muinaisen pyhän viisauden alkujuurille. 


Rakkaudella

Ari Vihertuuli

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi todellakin ja ihanan kuuloinen resepti. Mahtava kirjoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Tykkäsin kovasti.