torstai 2. toukokuuta 2013

Lemmittyni



Lemmittyni suudelma on suloinen kuin makean kirpeä marja. Suoloinen on lemmittyni tuoksu. Ota minut mukaasi, rientäkäämme, vie minut kammioosi, iloitse, riemuitse ja ylistä rakkautta lemmittyni enemmän kuin humaltavaa viiniä. Sano lemmittyni sieluni rakkaus, miksi joutuisin hunnutettuna toveriesi laumaan.

Jos et tiedä, sinä lemmittyni, naisista kaunein, käy telttapaikoilla kutsumassa rakkauttasi kuninkaan vaunujen edessä armaani. Ihanat ovat sinun poskesi pehmeys, kaulasi aistikkuus, narduksen tuoksu huumaavana kuin viini on sinussa lemmittyni. Lemmittyni, rakkaani olet mirhakimppu rintojeni välissä, ruusun terälehti viinitarhoista. Katso lemmittyni, kaunis sinä olet armaani, silmäsi ovat kuin säihkyvät rubiinit taivaalla, kuinka vihreä on vuoteemme, lemmittyni. Lemmittyni huoneittemme seininä ovat tuoksuvat puut, kattonamme taivaan tähdet oksineen.

Sinä lemmittyni olet laaksojen lilja, rakkaani miehekkäiden keskellä. Rakkaani on kuin omenapuu metsäpuitten keskellä lahjoineen. Minä halajan istua lemmittyni varjossa ja sen hedelmä on suussani makea. Lemmittyni on vienyt minut humaavaan viinimajaan, lemmittyni rakkaus on ylläni lippuna.

Kiertele rakkaani kuin nuori peura tuoksuisilla vuorilla, etsi minut käsiini slllä sinun kasvosi ja äänesi saa minut ylistämään sinua kyyhkyseni.

Lemmittyni

pohja:
1 rkl sulatettua kylmäpuristettua kaakaovoita
11 liotettua kuivattua luomu viikunaa 
2 dl viikunoiden liotusvettä
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä 
1 rkl lucumajauhoa
1 dl kookosjauhoa (raw food quality)

Tehosekoita liotetut viikunat liotusveden kanssa sekä sulatettu kaakaovoi keskenään soseeksi. Kaada astiaan ja lisää hampunsiemenet, lucumajauhe ja kookosjauho lusikalla. Tasoittele massa 20 cm irtopohjavuo'an pohjaan. Sulata kaakaovoi vesihauteessa erillisessä teräsastiassa alle 40 C asteessa.  

Täyte:
Karpaloita (kokonaisia)
Pihlajan marjoja (kokonaisia)

Laita kokonaiset pakastemarjat jäisinä täytteeksi. 

Päällys:

2 dl luomu (raaka)cashew pähkinöitä - liotetaan
1 dl vettä
2 rkl raaka agave nektaria
1 rkl siitepölyrakeita
1 dl sulatettua kylmäpuristettua kaakaovoita

Tehosekoita aineet tehosekoittimessa lukuunottamatta kaakaovoita cashew kermaksi. Tämän jälkeen lisää sulatettu kaakaovoi ja tehosekoita. 


Koriste:

Karpaloita (kokonaisia)
Pihlajanmarjoja (kokonaisia)

Lisää pakastemarjat koristeeksi jäisinä haluaamaasi koristeellisuusmuotoon. 

Ei kommentteja: